Vi ønsker oss flere Aktivitetsvenner!

Nasjonalforeningen for folkehelsen har sørget for Aktivitetsvenner over hele landet. Også her i vår kommune har vi Aktivitetsvenner som engasjerer seg for personer med demens. Nå ønsker vi enda flere, og arrangerer nytt kurs i mars for folk som ønsker å gjøre en forskjell for andre og dele interesse med en annen person.

Over 77 000 personer i Norge har demens, og i løpet av de neste tiårene vil andelen trolig dobles. Aktivitetstilbud for demenssyke er begrenset, selv om vi vet at behovet for gode og tilpassede dagtilbud er stort og har en stor betydning for sykdomsutvikling og mestring i egen hverdag. 

Nasjonalforeningen for folkehelsen står bak aktiviteten Aktivitetsvenn, og et samarbeid mellom Hemne Helsesenter og Hemne Frivilligsentral gjør at vi har dette tilbudet i dag. Aktivitetsvennene gjør en fantastisk jobb, der motivasjonen er drevet av ønsket om å utgjøre en forskjell for andre og ønsket om å dele egen interesse med en annen person. De går turer, snakker om ting de er opptatte av eller bare er sammen uten en fastsatt plan for møtet. 

For å bli Aktivitetsvenn må du delta på et enkelt kurs, ledet av representanter fra Hemne Frivilligsentral og enhet for Helse og Mestring. Tidligere har kurset vært arrangert over to kvelder, men nå slår vi sammen disse og tilbyr kurset på én og samme kveld. 

Onsdag 25. mars kl. 18-21 kjører vi i gang et nytt kurs, der også de som mangler "kurs 2" kan delta for å ha gjennomført hele kurset. Vi tenker at våre eminente aktivitetsvenner som er i sving i dag også kan komme for å si litt om de erfaringer de har. Har du lyst til å bli aktivitetsvenn, eller finne ut hva dette går ut på, ta kontakt og meld deg på til samling 25. mars 2020. Hjertelig velkommen skal du være:)

Hemne Frivilligsentral tlf: 971 96 302, epost: post@hemne.frivilligsentral.no 

2024 © Hemne frivilligsentral