Nå nærmer julen seg

Nå næmer det seg sol-snu og julefeiring, også for oss på frivilligsentralen. Men, vi er ikke helt i mål enda. Det blir felles julefeiring på Liabøen, og her på Øra skal vi fortsatt yte litt omsorgsberedskap og samtidig tjuvsmake på julebaksten med smittevennlig avstand til hverandre.

I skrivende stund er frivilligheten og det offentlige ut på kjøretur for å spre litt positivitet til folket i førjulsståket. Helt uten krav eller forventninger har Hemne Sanitetsforening, NAV og Barnevernstjenesten i Heim gått sammen for å glede noen av oss litt ekstra før jul. Vi blir så varme om hjertet når vi ser at vi virkelig bryr oss om hverandre her i vår kommune - om det ryker eller fyker. Takk til Jorun, Line og Mona som synliggjør at samhandling og samarbeid er gull for oss som bor her. 

Og bryr oss om hverandre, ja, det gjør vi her i Heim. Aldri har vi sett maken til dugnadsinnsats og engasjement for at befolkningen skal være best mulig forberedt og trygg for Covid-19 og alle dens mutasjoner. Vaksinasjonsprogrammet i Heim er intet mindre enn imponerende, når man tenker på alle de brikkene som skal på plass for å få til effektivitet og sikkerhet rundt vaksineringen som fortsatt pågår. Her kastes det ikke en dråpe vaksine! Mannskapet, med Oddlaug Børseth Brekken i spissen, sørger for at alle får tilbudet og blir tatt vare på med den største profesjonalitet. Frivilligsentralen, som ser dette fra innsida som vaksinasjonsvakter på KulØr'n, vet at hele laget står på lang utover det som er vanlig for å trygge befolkningen. Av med hatten for dere Team Oddlaug, og tusen takk til de frivillige som stiller opp hver eneste gang - dere vet hvem dere er. 

Til tross for nedstenging i store deler av 2021, har vi likevel klart å sørge for mange frivilligtimer til de som har behov for en håndsrekning, selskap, en god latter eller en ekstra venn. Kunsten er å se hverandre. Se hva en kan gjøre for andre eller samfunnet vi bor i, engasjere seg for at vi skal ha det bra her i Heim og å rett og slett bry seg om mer enn det som bare gagner en selv. Vi synes året som har fungert greit, omtendighetene tatt i betraktning. 

Og så er det julefeiringen da. Ikke alle gleder seg til jul - dessverre. Så da er det kanskje nå vi skal se hverandre litt ekstra? Har du lyst til å feire julekveld sammen med andre i år? Da kan du for eksempel ta turen til Halsa Frivilligsentral på Liabøen, der du er velkommen til å spise god julemiddag med kaffe og dessert. Det ligger til og med pakker under treet. Her kan alle som har lyst melde seg på innen 22. desember, ved å ta kontakt på telefon 90 24 25 85 eller sende mail til frivilligsentralen - post@halsa.frivilligsentral.no. Trenger du skyss, må du gjerne si ifra om det også, enten til Halsa Frivilligsentral eller Hemne Frivilligsentral (tlf. 97 19 63 02). 

Og med det tar vi en ørliten juleferie nå, og åpner dørene for besøkende igjen den 5. januar 2022. Riktig god jul til alle. 

2024 © Hemne frivilligsentral