Julehilsen

Julehilsen og oppsummering av året ved Hemne Frivilligsentral

Kjære Frivillige i Hemne :)

Det har vært en fin tid her ved Hemne Frivilligsentral og jeg har fått lære de fleste av dere å kjenne. Pr i dag er det 94 aktive frivillige. Noen av dere har vært med fra starten og har med dere en god erfaring i drift av sentralen mens andre nettopp har begynt og bringer inn nye ideer. Noen jobber mest på sentralen mens andre jobber ute på bygda. Noen jobber sammen mens andre jobber alene. Felles for dere alle er at dere gjør en kjempejobb. Dere gir av fritida deres for at folk i Hemne skal ha det litt bedre. Den jobben dere gjør, enten den er omfattende eller av kortvarig art, er gull verdt for Frivilligsentralen og Hemnesamfunnet.

Det skal være artig å gå på jobb ved Frivilligsentralen. Det skal ikke føles som et åk, men meningsfullt og givende. Her kan man jobbe med det man er mest interessert i og i den grad man ønsker. Det er lov å be om arbeidsoppgaver og å komme med forslag til aktiviteter du kunne tenke deg å bidra inn i. Et viktig mantra for daglig leder er at det er lov å si nei med god samvittighet. Gjennom ordinært arbeidsliv har vi i tillegg til det meningsfulle og givende, kjent på åket og samvittighetskvalene og noen ganger har det vært belastende. Slik skal det ikke være her. Spesielt siden dere jobber gratis. All innsats er like verdifull hos oss. Dere gir av den tiden dere har til rådighet.

Sentralen er møtestedet vårt. Det er alles møtested, og kommer du hit skal du vite at det er deg vi er interessert i enten du er frivillig eller gjest. Vi ønsker at det skal være et sted det er naturlig å stikke innom enten for å si hei eller for å slå av en prat og ta en kopp kaffe. Kanskje har du et forslag eller et problem du ønsker å løse. 

Vi har mange aktiviteter på sentralen og det er ikke sikkert alle kjenner til hva vi driver med. Nytt av året er at alle frivilligsentraler i hele Norge har fått tilbud om å bruke de nye nettsidene som er spesielt laget og tilpasset frivilligsentraler. De fleste har takket ja. Nettsidene er utviklet av WIS i Hemne i regi av vår styreleder Svein Waade. Han kjenner frivilligheten svært godt gjennom eget engasjement og gjennom driven for å få startet opp Hemne Frivilligsentral. Han har også sittet i styret for Norges Frivilligsentraler og bistår fortsatt der med sin kunnskap og gjennomføringsevne. Det er ikke få timer han legger ned for av vi på sentralen skal ha det bra og utvikle oss. 

Ta en titt på nettsidene. Sidene er laget for at det skal være enkelt og oversiktlig for alle oss som jobber ved sentralen. Noe er internt for oss som logger inn, mens det meste vil ligge ute på Hemne Frivilligsentral.no slik at hele Hemnesamfunnet kan se hva vi driver med. Søk etter frivilligsentral.no/login for de interne sidene. Passordene er de samme som dere har hatt før. Trenger du hjelp for å komme inn så ta kontakt. 

En viktig faktor ved sidene er at det skal være lettere å levere timeliste og å registrere km. Er det så farlig da? Vi syns det! I en tid der alt måles i kroner og øre er det viktig å kunne vise til hvor mye arbeid som legges ned ved Hemne Frivilligsentral. Det er også slik at man ikke skal ha utlegg for å jobbe hos oss. Derfor fører man km til og fra jobb samt ute på oppdrag. Det er artig å ha en oversikt over hvor mye innsats som blir lagt i Hemne Frivilligsentral. Du finner navn og telefonnr på kollegaen din og du finner ut hvem som jobber i hvilke grupper. Dette er praktisk når vi skal ringe etter hjelp. 

Hittil i år har dere jobbet 4465 timer og kjørt 34735 km på 1865 oppdrag. Det er nesten 2,5 årsverk! Tenk på det dere, for en innsats!

Nytt av året er at vi også har registrert oss på Frivillig.no. Dette for å se om vi kan nå enda flere som kan jobbe hos oss. Vi har økt pågang ved sentralen og trenger flere til å dekke forespørslene vi får.

Facebook er også en kanal vi bruker for å få litt oppmerksomhet. Hvis dere “liker” og deler det som blir lagt ut så når vi flere, og får vist fram noe av det vi holder på med.

Messenger brukes også. Da først og fremst for å kommunisere med grupper. De mest aktive messengergruppene vi har er Syng med oss, Ebillett og Strikkekaffe. Alle får samme beskjeden og man får raske tilbakemeldinger. De som ikke har messenger får beskjed på sms som før.

Sentralen har nå også registrert seg som mottaker av Grasrotandelen fra Norsk tipping. Så vi du at sentralen skal motta din andel fra det du betaler når du spiller så skynder du deg og får det registrert hos kommisjonær eller Norsk tipping.

Det er også etablert ei gruppe av frivillige som holder strikkekaffe ved Hemne Helsesenter. De går i fast turnus etter et mønster som har vist seg å være en suksess ved sentralen.  Gruppa har også noen supervikarer som trår til når det trengs. 

Vi låner ut lokalene våre gratis til lag og foreninger. Dette gjør huset levende og vil generere flere frivillige samt at det er lys i Øragatas lokaler. Lag og foreninger er jo også basert på frivillig arbeid. I så måte er det naturlig at vi samarbeider om enkelte aktiviteter og arrangementer. 

Sentralen ved styreleder Svein har også utarbeidet personvernregler i tråd de nye reglene som trådte i kraft ved årsskiftet . I korte trekk går det ut på at de som jobber hos oss skal vite hva slags info vi lagrer og hvordan vi bruker den. Det samme gjelder brukerne våre. Vi sletter all informasjon vi ikke trenger når frivillige eller brukerne slutter hos oss. Alle som jobber ved sentralen har taushetsplikt. I korthet vil dette si at vi ikke forteller hvem vi er hos og hva vi gjør hos de som trenger bistand. Vi forteller ikke videre det vi hører når vi er på jobb på sentralen. 

Alle dere har vært til uvurdelig støtte for meg som vikarierende daglig leder i denne perioden. Det har vært et helt utrolig år for meg og jeg har lært så mye både om meg selv og det arbeidet jeg har vært satt til å utføre. Jeg har sett hva daglig vaffelinntak gjør med kroppen, jeg har sett hva jeg er god på og hva jeg må jobbe mer med. Nå skal jeg fortsette som hjelpepleier, prøve meg som lærervikar samt at jeg også vil fortsette som frivillig sammen med dere. Tusen, tusen takk for samarbeidet! 

Nå ønsker jeg Marte velkommen tilbake i førersetet ved sentralen, du er god å samarbeide med og en god støttespiller. Jeg ønsker deg lykke til videre sammen med den fineste arbeidsstokken i Hemne!

Svein og styret får også en takk for at dere støtter opp og jobber hardt for Hemne Frivilligsentral og oss som jobber her!

Med dette ønsker jeg dere alle ei riktig god jul og et godt nytt år!

Klem fra Solrun 2019 © Hemne frivilligsentral