Hjertelig takk

Vi sier det altfor sjelden, og altfor lavt, men nå roper vi så det runger: frivillige, dere er bare helt fantastiske!!

Det er når det stormer som verst at vi legger mest merke til det - den ubetalelige innsatsen de frivillige legger ned for lokalsamfunnet og alle de som bor her. Foreninger legger til rette for aktiviteter som inkluderer alle aldersgrupper og interessefelt, og medlemmer stiller opp - helt frivillig. Her i Heim har vi nærmere 200 organisasjoner som sørger for god folkehelse, livsglede, mestring, inkludering og fellesskap. Medlemstallet i disse foreningene er faktisk mye større enn innbyggertallet i Heim. Vi tør derfor å påstå at frivilligheten i foreningslivet i kommunen er formidabelt. Ja, det vil si når vi ikke har verdensomspennende virussmitte da. 

Vi har også mye frivllighet som ikke registreres i noe register eller medlemsprotokoll. Naboer som ser om hverandre, venner som sjekker om det står bra til, en tenåring som hjelper noen over veien eller som handler for noen som akkurat nå ikke orker tanken på å gå på butikken under pandemien. Dette er også frivillighet. Medmenneskelighet. Her i Heim.

Så var det denne stormen som traff oss i går, da mandagen startet med å finne noen som kunne "trø til" umiddelbart. Det er vitalt at strikkekafféen går som vanlig på selveste Kvinnedagen, og det ble hektisk å få alle jentene på plass til håndarbeid, kvinnedags-kake og høyst nødvendig sosialt samvær. Et par telefoner senere ble arrangementet gjennomført i beste stil. Takk, kjære friivllig, det betyr så mye for alle som gleder seg en hel uke til sammenkomsten. Og tusen takk til deg, kjære frivillig, som sørget for at en av våre innbyggere slapp å reise på sykehus i Trondheim alene i går. Hun slapp å finne fram selv, komme seg på riktig avdeling på et stort sykehus, hun slapp å vente alene - hun hadde deg. Og det tok deg under en time fra forespørselen kom til du deltok på pasientreisen. Takk til deg, kjære frivillig, som sørger for at praten går lett for de som stikker innom sentralen. Takk til deg, kjære frivillig, som hentet han/hun som skal vaksineres mot Covid-19. Takk til deg, kjære frivillig, som kjører hver eneste dag for at våre innbyggere skal få varm middag på bordet. Takk, kjære frivillig, for den formidable innsatsen du legger ned for at andre skal ha en god dag. Du er raus, du er positiv, du er en særdeles viktig ressurs for lokalsamfunnet - du er umistelig. Takk.

2024 © Hemne frivilligsentral