Torsdag 1 Mars 2018
Kl. 18:00 - 19:30, Frivilligsentralen
Styremøte

1. Referatsaker

2. Regnskap 2017

Vi mottok 101.03.2018 foreløpig regnskap med noen kommentarer:

  • Vi har her balanseført bankterminal og billettskriver kjøpt av Dialog eXe as. Dette blir avskrevet over 3 år.
  • Vi har fordelt kostnadene for nytt gulv over 5 år.
  • Ser vi mangler kostnader for kjøring oktober – desember 2017. Vi har satt et beløp på kr. 30.000 for dette i det foreløpige regnskapet.
  • Vi har ikke avstemt kontoen for billettsalg. Det er derfor ikke medregnet provisjon for salg av billetter samt gebyrer i det foreløpige regnskapet.

> Foreløpig regnskap 2017

Vedtak

Endelig regnskap sendes ut til styret så snart det er klart og godkjennes på telefon. Legges fram på årsmøtet. Daglig leder tar en gjennomgang med regnskapsfører. Daglig leder vurderer om vi skal invitere regnskapsfører til årsmøtet.

3. Årsmelding 2017

Marte har laget forslag til årsmelding.

> Årsmelding 2017

Vedak:

Årsmeldingen ble gjennomgått og det ble gjort noen merknader. Daglig leder jobber videre med årsmeldingen og sender den ut til styret når den er klar. Styret foretar godkjenning på telefon. Årsmeldingen legges fram på årsmøtet.

4. Uttalelse fra Hemne og Halsa Frivilligsentraler

Vi hadde møte med Halsa Frivilligsentral 05.02.2018 og det ble der laget følgende forslag til uttalelse til fellesnemnda for kommunesammenslåingen:

Vi mener det er viktig å beholde frivilligsentralene som de er i dag inn i nye Heim kommune. Viktig at det er daglige ledere på hver sentral, for lokal tilgjengelighet, drift og samhandling med innbyggere, lag og foreninger. Det bør arbeides videre med å sikre fullt tilskudd i rammeoverføringene fra kulturdepartementet også for Halsa Frivilligsentral. Ellers ønsker vi at lokalsamfunnene utvikler sentralene basert på lokale særegenheter.

Halsa er kommunalt eid mens Hemne Frivilligsentral er eid av lag og foreninger i Hemne. Det er pr. i dag 13 kommuner som har frivilligsentraler med både kommunalt og ikke-kommunalt eierskap. Det bør i den nye kommunen gjøres en vurdering på eierform for de to sentralene. Foreslr å ta inn noe om dette i uttalelsen.

Vedtak:

Vi mener det er viktig å beholde frivilligsentralene som de er i dag inn i nye Heim kommune. Viktig at det er daglige ledere på hver sentral, for lokal tilgjengelighet, drift og samhandling med innbyggere, lag og foreninger. Det bør arbeides videre med å sikre fullt tilskudd i rammeoverføringene fra kulturdepartementet også for Halsa Frivilligsentral. Ellers ønsker vi at lokalsamfunnene utvikler sentralene basert på lokale særegenheter. I dag er Halsa frivilligsentral kommunal mens Hemne Frivilligsentral er eid av lag og foreninger. Den nye kommunen må vurdere eierform sammen med frivilligsentralene.

5. Permisjonssøknad

Styreleder mottok permisjonssøknad fra daglig leder 02.03.2018. Permisjonssøknaden bla gjennomgått av styret. Daglig leder søker om permisjon fra 01.06.2018 til 31.12.2018. Marte har i dag 50% stilling ved sentralen og Solrun har 50% stilling som kontormedarbeider.

Vedtak:

Styret innvilger Marte Bugten permisjon fra sin stilling som daglig leder fra 01.06.2018 til 31.12.2018. Solrun Stølan tilbys vikariat som daglig leder i 100% i samme periode.

Svein Waade
Ref.

2024 © Hemne frivilligsentral