PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vi bøyer oss i støvet

- Frivillig arbeid er å gjøre en innsats for andre, gjerne på fritiden - uten lønn. GLEDE er den lønn en får som frivillig. 
Det sier Heidi, Mari, Trine, Vanja, Ida, Anna, Mona Marie og Madelen, som i år har valgt å sjekke ut det nye valgfaget ved Sodin skole; Innsats for andre. 

Sist uke ble vi invitert, sammen med rektor ved Sodin skole og aktivitør ved helsesenteret, til å være tilstede da jentene skulle presentere hva de har gjort denne høsten.
Og vi fikk rett og slett hakeslepp over hvor dyktig denne gjengen er. Ikke bare har de vært tilstede ved Hemne helsesenter ukentlig med selvvalgte aktiviteter som ballspill, turgåing, kaffeservering, manikyr og en god prat, for å nevne noe, men de har også jobbet mye med hva frivillighet innebærer både for den som mottar og den som gir.

- Glede, respekt, omsorg og trygget er de viktigste egenskapene en bør ha når en jobber med eldre. Glede får fem de positive holdningene. Det å møte en person med et smil og et "hei" betyr så mye, det gjør en forskjell, sier jentene, som synes valgfaget har vært veldig lærerikt og ikke minst inspirerende.

Jentene går i 8. til 10. klasse ved Sodin, og anbefaler at flere velger "Innsats for andre" som valgfag til høsten.
- Det har gjort noe med oss, vi får et annet perspektiv på ting, sier de.
Vi er oppriktig imponert av de flotte ungdommene, og blir rørt når vi ser hvor mye godhet de har å gi. Det betyr så mye for så mange....tusen takk!

Og så må vi fram med snytfilla igjen...;) 
  

Vi liker!

IMG_2305.JPG