PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Solbrent og munter

Det blir bestandig morsomt når man tenker utradisjonelt.  Når regnet øser ned på tredje uka, og varmegradene nekter å reise seg, da må vi gjøre noe sprell mens vi venter på godt utevær og årets første myggstikk. 

Så da ble det tur til Maldivene da... Presis kl. 12 fredag, ble alle de reisende hentet ved sin påstigning (avdeling), av reiseleder ikledd en heller trang uniform (!!) og pilotbriller. Flyturen tok ca. 3 minutter, og vips var vi framme ved Indiahavet og Maldivene - nærmere bestemt Fua Mulaku. Flyturen gikk som smurt, så også passkontrollen. 

Vel framme ved stranda (det er klart det må være hvit sandstrand når turistene kommer, i fotbadkar for anledningen), fant de reisende seg plass enten under parasoll eller direkte i solsteiken. Sola? Joda, den hang høyt på veggen (laget av Bakkely barnehage), og varmet lufta til 29 grader (i skyggen). De tøffeste av sydenfarerne satt steinharde og solte seg (med solfaktor 30!!), i hele 35 grader. Det ble altså så varmt, at det ble rift om sitteplassene under parasollene til slutt. Reiselederen måtte også vifte iherdig på gjester som hadde behov for litt ekstra avkjøling. 

Paraplydrinkene, ekte hjemmelaget spansk Sangria (valgfritt med og uten...), gikk ned på høykant - og humøret steg i takt med bevertningen. Vi hadde selvsagt personale ved strandbaren (Torill), som sørget for at det alltid var noe i glassene. 

Bamseklubben (det er ALLTID en barneklubb i syden, vet dere), kom for å synge litt for turistene, og lekte seg godt på stranda etter å ha høstet stor applaus. 

Det var ikke mange som hadde vært på Maldivene før. Delvis fordi øygruppen ligger VELDIG lavt i forhold til havet, og at enkelte har vannskrekk. Men denne gang følte vi oss trygge for tsunami og andre skremmende naturkrefter. Ikke en vindpust under hele turen, og ikke en dråpe regn fra konstant skyfri himmel. Var vi ikke heldige? 

Det beste med å ta en hopp-på-tur til syden, er at vi kan dra hjem AKKURAT når vi vil!! :) Så når det var tid for middag, pakket vi snippveska og satte snuten hjemover igjen - lettere solbrent men oppglødde og lysten på flere turer. Bygdas seniorer forsikret oss at de hadde tid til et par sydenturer i året iallefall. Så til vinteren drar vi til Grand Canaria - så det!  

Takk til alle som deltok - særlig Ingrid Folgerø, Britt Elin Hageskal, Anne Sættem & co på kjøkkenet og Torill Liabø fra frivilligsentralen som kelner i strandbaren. 

Pilot/reiseleder/passkontrollør sammen med strandløve med blomster i håret :)

Sydentur1.JPG

Aud og Trygve koste seg på Maldivene

AudogTrygve.JPG

Sydenjenter på vift

Sydentur3.JPG

Særdeles stiiiilig turist

Sydentur4.JPG

Margot i sydenmodus!

Sydentur5.JPG

Lek på stranda

Sydentur6.JPG

Bedre reisefølge finnes ikke!

Sydentur8.JPG

Vi manglet INGENTING på turen - gleder oss til neste :)

DSC_0667.JPG